RUŽE sa slaninicom, sirom i prazilukom

Jutros sam mojim dečacima spremila mirisno i ukusno iznenađenje, mada... ne baš iznenađenje jer su "nanjušili" šta se sprema, "provalili", a da nisam morala ni reč da kažem. Vruće, neodoljivo... jer, možete li vi da odolite spoju sira, praziluka i slaninice? E, pa ne mogu ni oni! A ne mogu ni ja 🤣🤣🤣 Jutros doručak taman po meri svih nas.
Potrebno:
- 500 gr kora za pitu
- 600 gr sira
- 150 gr dimljene slaninice
- 2 (manja) struka praziluka
- 4 jajeta
- 2 dl gustog jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- so po potrebi
- ulje za upržavanje i prelivanje ružica
Praziluk očistite i iseckajte na kockice. Slaninicu takođe iseckajte. U tiganju ugrejte nekoliko kašika ulja pa ubacite praziluk, nakon 2- 3 minuta i slaninicu. Nije potrebno dugo da pržite, tek koliko da praziluk omekša, a slaninica zamiriše. Sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi.
Sir izgnječiti viljuškom, dodati jaja, prašak za pecivo, jogurt i so. Budite oprezni pri dodavanju soli, imajte u vidu koliko je slan sir, a i slaninica. (Ulje ne dodajem u ovaj fil jer ga već ima sa prazilukom i slaninicom. ) Umešati prohlađeni uprženi deo i lepo sjediniti. Kore preseći (kao što je na slici) tako da dobijete 3 trake. Naslažite sve trake jedne preko drugih kako biste imali više prostora za rad. Uzimajte po dve, prvu ne mažete, preko nje stavite drugu, premažite sa 2 kašike fila, urolajte i savijte kao što je prikazano (namotavate s leva na desno ili s desna na levo - meni je tako više "na ruku").
Isto uradite sa svim ostalim korama. U mom pakovanju je bilo 14 kora, dobila sam 21 ružicu. Složite ih u pleh, poprskajte uljem i pecite otprilike 35 minuta na 200℃.
Коментари