Brzi Gonzales

Svima nama je potreban po neki brzi recept, za doručak, večeru... iznenadne goste, za daj i ne daj bože opciju. 😅Volim da mesim i uložim puno truda i vremena u neka peciva, ali ponekad želja nije dovoljna i okolnosti nameću nešto sasvim drugo. Ponekad i ti brzopotezni ostave bolji utisak na uživaoce od onih u koje umesite svu ljubav, snagu i strpljenje ovog sveta. Nekada "smuti pa prospi" bude ukusniji od "umesi pa premesi za sat vremena, pa za dva opet... pa jos jednom naraste, pa pečeš"... i onda... ok, ali ništa posebno i upečatljivo, ne oseti se ukus svih tih ekstra sastojaka. Na kratko mi bude žao, a onda sebi kažem: "Pa i to je novo iskustvo, lekcija, škola... ipak izlazim bogatija za neka nova saznanja". Volim da eksperimentišem i sa jednim i sa drugim receptima, s tim da zbog nečeg mora da mi se dopadne na "prvo čitanje" koje me namami da se oprobam. Ovaj me kupio na prvu loptu što zbog jednostavnosti i brzine pripreme (sve ukupno malo više od pola sata), što zbog toga jer "igram na sigurno" (rol viršle, hot-dogove i sva peciva sa viršlama obožavamo, pa će sigurno i ova kombinacija biti dobitna). Pritom, postoji još jedan veoma važan sastojak, koji deca obožavaju, a to je "tortilja čips" u koji se valjaju ove rol viršle. Ma svi razlozi su na strani "ZA". Ovaj recept je idealan i za one koji nisu sa testom na "ti" pa apsolutno ne postoji šansa da nešto ispadne kako ne treba. Rol viršle inače pravim od domaćeg testa, ali i ova avantura sa lisnatim je fantastična!!! Još ako volite ljutkaste, pikantne stvari.... mmmm. Možete pustiti mašti na volju pa ih valjati i u čips nekog drugog ukusa, znam da ih ima puno. Da zarolamo...

Potrebno:
  • 500 gr lisnatog testa
  • 800 gr viršli 
  • 24 listića tost kačkavalja
  • 1 jaje
  • tortilja čips, kesica od 200 gr
Pakovanje viršli koje uzimam je od 800 gr i ispalo je idealno za ovaj recept. U njemu je 12 dugačkih viršli. Oljuštila sam ih i presekla na pola. Neki i pre pečenja kuvaju viršle, ja to nisam radila jer svakako idu u rernu na 220, pa sam mislila da kuvanje nije neophodno. Vi ako to smatrate potrebnim - slobodno kuvajte. U lisnatom testu su 2 tzv bloka. Oba razvaljati u pravougaonik i od svakog iseći 12 kvadratića - 24 ukupno. Na svaki stavite list tost kačkavalja, zatim viršlu pa urolajte i prstima pričvrstite - spojite krajeve kako se rolnice ne bi otvarale. 
Kada sve rolnice pripremite, kesicu tortilja čipsa izmrvite u blenderu (možete i ručno oklagijom) i umutite 1 jaje.
Rernu uključite na 220℃. Svaku rolnicu zaronite u jaje pa uvaljajte u izmrvljeni čips i ređajte na pleh. Stavite ih u zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta.

Коментари

Популарни постови