Trouglovi sa sirom



E pa ovako. Ovde je teren i više nego domaći. Mesta za komentar, sugestiju, polemiku nema, odmah da se razumemo! Ko se piti suprotstavi, da ne kažem odoli joj - imaće posla s mojom decom 😂😂😂😂 Pita za nas nije samo pita. To je mezimče, ono "malečko najubavo". To se uživa... miriše... merka, obilazi sa svih strana (odakle da počneš) . Ako je sa sirom - nema dalje 😁 Ona je doručak, užina, predjelo pa ručak, bila bi i večera da može koje parče da pretekne. Ako je večera, teško da mož' biti i doručak. Za pitu sa sirom u našem domu su uvredljive mere sastojaka pratećih za (normalnu porodicu uobičajenih) pola kilograma kora.A neee...u startu krećem sa "puta 2", ako mi je život mio. To se jede očima, dušom, a o čeljustima da vam ne pričam. Deca se piti obraduju što bi Čola rek'o : " I svaki put, kao da je prviiii " Ako je pitanje doručka : "Može pita?" , šta bi za večeru - "Pitu", dolaze nam gosti : "Hoćeš i pitu da praviš?" ( tačno imala i vola pečenog za ručak..al šta bi i on mučenik bez pite) Sreća te naša porodica vodi poreklo od čuvenih Pitića Sirkovića ( sigurno ste za njih čuli 😂) pa i sami gledajući u sto sa predjelima pogledom traže tu istu, kako god bila ona smotana. Jednoga dana će zasigurno neka pita dobiti ime po nama, jer smo joj toliko posvećeni, toliko smo je napravili i pojeli (a tek ćemo), malo ko nam može izaći na crtu 😅 Odavno odomaćena, ali mlada i "namunjena". Ja joj ne dozvoljavam da ostari, izliže se u "demode" odelu i , ne daj Bože, dosadi nam (što ne bi bilo moguće ni u tri naredna života 😅) Zato sada upeglana "na ivicu", zaglancana, zlaćana kao sa sunčanja 😊

Potrebno za Zlatku:
  • 500gr kora za pitu
Fil:
  • 500gr sira
  • 4 jajeta
  • 1 čaša* jogurta
  • 1 čaša* ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • So (po potrebi, u zavisnosti od toga koliko vam je sir slan)
* čaša plastična od jogurta (kiselog mleka)

Umutite sastojke za fil. Kore presecite ovako, na 4 dela. 
Onda sve ove manje "pravougaonike" složite jedne preko drugih zarad lakšeg manipulisanja po radnoj površini. 

Uzimajte po dva i motati na sledeći način. Premazati punom kašikom fila. 
Preklopiti gornju i donju stranu.
Sa vrlo malo fila još, kašikom "prilepite" te ivice, a onda sa jedne strane započnite savijanje (po dijagonali) i tako do kraja reda, dok se ne formira trougao.
Gotove trougliće složite u pleh, ( ako vam je kojim slučajem ostalo malo fila - slobodno premažite odozgo), blago poprpskajte uljem i pecite na 200℃, 25 - 30 min, u zavisnosti od vaše rerne.


Коментари

Популарни постови