Moj muž je kao nemirno, radoznalo dete. Toliko stvari ga interesuje, uvek prepun ideja, uvek raspoložen da proba nešto novo, što zbog radoznalosti, što zbog neke svoje lične provere i potvrde, možda i samodokazivanja. Pritom, svemu prilazi toliko analitično, pravi paralelu između teorije i prakse, istražuje iskusktva, upoređuje činjenice. To su ozbiljne statistike, tabele, proračuni na dve decimale. Takav je kad za kuću treba da kupimo nešto od tehnike. Ajoooj... koji proizvođač, tehničke karakteristike, cene i utisci korisnika. Uh, ume baš da me izludi ta analitika do u sitna crevca. Kod mene taj presek dođe mnogo brže (što njega plaši 😁) Ipak, moram da priznam da su njegovi izbori bili pravi, odluke racionalne (sa debelim "zato što..." u pozadini), rešenja pravovremena. Odlučan u nameri da istraje i bude uspešan. Nikada nisam sumnjala u njega, jer sam znala da ono čega se lati "mora da može". Krajnje benigna želja da mi sam napravi minđuše (koje obožavam i bez kojih ne izlazim iz kuće) rezultirala je ozbiljnom izradom nakita, verovatno da ni sam ne zna koliko je unikatnih primeraka izašlo "ispod njegovog čekića".
Zatim ideja o gajenju japanskih prepelica
u cilju poboljšanja kvaliteta zdravlja nas i naše dece, pa razrada plana o tovu ćurki u bliskoj budućnosti, do inicijative da se oprobamo u uzgajanju šampinjona (ova poslednja ponikla usred korone). Naravno da je u svemu bio uspešan, a ja ponosna na nova znanja, umeća i postignuća, njegovu svestranost i konstantnu želju za unapređivanjem. Naravno da su i pečurke dale mnogo više od očekivanog, rasle pod golim okom i mene svakodnevno bacale u iskušenja "Šampinjoni a la Eci peci". 😂😂😂 I da vidite čuda, ne zna se šta je od čega bilo ukusnije (da li je do proizvođača, pečuraka ili pekarke ne zna se... 😅 Šta je - da je... super je). Do sada je najjači utisak ostavila Zalivena pita, ali o njoj drugom prilikom. Danas pravimo "brzinske" mafine sa pečurkama i kukuruznim brašnom 😋
Od sastojaka je potrebno:
- 2 struka mladog luka (ili pola praziluka)
- 150 gr šampinjona
- 3 jajeta
- 1 čaša kiselog mleka
- 100 gr istopljenog margarina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- 150 gr kukuruznog brašna
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
Na 3 kašike ulja pržiti luk i šampinjone sa 1/3 kašičice soli i malo bibera. Kada je sva tečnost isparila, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Za to vreme umutiti jaja, kiselo mleko, preostalu so (2/3 kašičice), margarin, brašna, origano i prašak za pecivo. Na kraju dodati upržene šampinjone, promešati, sipati u kalup za mafine/projice i peći pola sata na 200℃.
Коментари